06/10/2017

L'INS MONTGRÒS PER UN ENTORN MÉS NET!

ELS ALUMNES DE L'INS MONTGRÒS DE SANT PERE DE RIBES, FAN UNA ACCIÓ DE NETEJA ALS ESPAIS NATURALS.

L'INS MONTGRÒS impulsa una jornada de neteja als espais naturals protegits de la Riera de Ribes i els Colls i Miralpeix, emmarcada dins el programa Libera. 


Des del Consorci el hi donat suport pel que fa a la coordinació amb els ajuntaments, ADF 307 Ribes, premsa i difusió a les xarxes. Els hi facilitem material educatiu sobre el litoral del Garraf, els residus abandonats i l'impacte mediambiental d'aquests.


Els objectius de l'activitat són:


  • Participar d'un projecte nacional de neteja d'espais naturals i de caracterització de residus
  • Fomentar la participació de l'alumnat, com a ciutadans, en la millora dels espais naturals més propers 
  • Conèixer les espais naturals del territori

NOTÍCIA CANAL BLAU


Els alumnes i professors de l'INS MONTGRÒS, s'han dividit en dos grups:


Un grup, de 1r i 2n. d'ESO s'han desplaçat fins a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú amb autobús. A l'inici del Camí Pedalable Costa del Garraf, des del Consorci els hi hem donat la benvinguda i els hi hem explicat els valors mediambientals dels Colls i Miralpeix i l'Espai Marí Costa del Garraf i la necessitat de sentir nostre el territori per tal de conservar-lo i protegir-lo entre tots i totes. 


Tot seguit han iniciat la ruta circular pels Colls on han recollit més de 30 sacs d’escombraries, desenes d’ampolles de vidre i una enorme variat d’objectes. 


L'altre grup han netejat la riera de Ribes, on han recollit també gran quantitat de residus i els han deixat apilats en els punts facilitats per l'ajuntament, Han comptat també amb el suport de l'ADF 307 Ribes. 


Aquestes accions promouen que els alumenes siguin els propis protagonistes i protectors d'aquests espais, i es converteixen un una eina per tal de fomentar l'educació ambiental, el respecte i estimació al medi natural. 


Felicitats a l'INS MONTGRÒS PER LA INICIATIVA I PER LA FEINA BEN FETA!