09/3/2017

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça.

El dia 22 de març celebre el Dia Mundial de l'Aigua a escala internacional destaca un aspecte específic d'aigua dolça, i en l'edició del 2017 el lema es centra en 'Aigua i Aigües Residuals', diverses administracions catalanes s'han coordinat per promoure una campanya d'activitats de sensibilització, comunicació i educació ambiental conjunta i coordinada arreu del país.


Des del Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf també ens hem adherit a la iniciativa de l'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA), per tal de sumar energies i unificar esforços en la promoció d'activitats de sensibilització en la gestió sostenible del cicle de l'aigua. Durant aquest mes de març farem difusió i divulgació mitjançant la web i xarxes socials sobre el canvi climàtic i estalvi d'aigua.


L'AIGUA NO TÉ PREU, ESTALVIEM-LA


També es donarà suport  des de Instagram #consorcicolls_costagarraf a la següent iniciativa:


Concurs a la xarxa Instagram     #acaWorldWaterDay2017


L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), per celebrar l’edició 2017 del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) vol portar a terme un espai de participació activa per a la sensibilització en la gestió sostenible del cicle de l’aigua mitjançant la xarxa Instagram. L’objectiu del concurs és fomentar la reflexió sobre la importància de l’aigua i moure la ciutadania a l’acció per tenir-ne cura i preservar el bon estat i la qualitat dels rius i altres ecosistemes hídrics de Catalunya. Per això es convoca un concurs que consisteix en publicar imatges al voltant  del lema:  “L’aigua que ens mou” amb l’etiqueta  #acaWorldWaterDay2017 


Enguany s’hi podran presentar, també, dibuixos fets per nenes i nens de Primària que es publiquin a través dels comptes d’Instagram de les escoles que hi vulguin participar.


Iniciativa participativa


El concurs Instragram #acaWordWaterDay2017 es planteja com una activitat no competitiva sinó de tipus clarament participatiu i orientada a la sensibilització d’una base molt àmplia de la societat catalana a través de les noves tecnologies de la informació i les xarxes socials (Instagram). 


Aquesta iniciativa compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i del Departament d’Ensenyament, el patrocini d’Aigües de Barcelona i la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, així com del meteoròleg i comunicador Tomàs Molina i la il·lustradora Roser Capdevila.


El concurs consisteix en la publicació de fotografies o vídeos (de com a màxim 20 segons de durada) relacionades amb el món de l’aigua amb l’etiqueta #acaWorldWaterDay2017 a la xarxa Instagram. Enguany també es podran presentar dibuixos fets per nens i nenes de primària.


Es tracta de compartir imatges i mirades sobre l’aigua  que convidin a la reflexió i que moguin a l’acció per a la seva preservació, en línia amb el títol del concurs d’enguay: “L’aigua que ens mou”. Es tindrà en compte la qualitat, creativitat i originalitat de les propostes que es presentin.


Es farà una preselecció de les 50 millors propostes d’acord amb el tema del concurs, de les quals el jurat en triarà les 24 finalistes individuals (per a l’apartat de fotografia i vídeo) i 2 per a l’apartat d’escoles. 


Durada del concurs


El concurs s’iniciarà amb la publicació d’aquestes bases al web de l’Agència Catalana de l’Aigua, i finalitzarà el dia 28 de febrer de 2017 a les 00:00h. No s’admetran a concurs fotografies, vídeos o dibuixos publicades a Instagram més enllà de l’hora de finalització del concurs.

 

Bases del concurs en aquest enllaç. (enllaç extern)

Més informació i agenda d'activitats en aquest  enllaç