16/9/2018

EXITÓS NETEGEM ELS COLLS!

JORNADA EDUCATIVA, FESTIVA I DE TREBALL, ON HAN PARTICIPAT 120 VOLUNTARIS I VOLUNTÀRIES I S'HAN RECOLLIT MÉS DE 300 KG. DE RESIDUS ALS COLLS.

Des del Consorci també es col·labora amb l'activitat anual de voluntariat ambiental del Decathlon.


ENLLAÇ VÍDEO DE L'ACTIVITAT            ENLLAÇ FOTOS (INSTAGRAM)


ENLLAÇ ÀLBUM FOTOS I VÍDEOS DE L'ACTIVITAT


Aquest any hem escollit l'espai natural protegit dels Colls (Xarxa Natura 2000), per tal de conscienciar i explicar els seus valors tan especials i l'impacte dels residus sobre la biodiversitat.


Tot i la pluja, l’ambient ha estat festiu i hi ha hagut una implicació i un treball increïble per part dels 120 voluntaris i voluntàries que han participat. S’han recollit uns 300 quilos de residus!


Des de l'Espai Far, com a punt de trobada, s'ha pogut conèixer aquest equipament cultural i turístic dedicat al patrimoni mariner de Vilanova i la Geltrú, així com veure el projecte ja finalitzat de la naturalització amb dunes de la Platja del Far.  També s'ha fet una visita a l'exposició ARRAN DE MAR (Espais Protegits de la Costa del Garraf) i s'ha fet una xerrada sobre aquesta i sobre els programes educatius del Consorci (Volem la Platja Neta! i Volem la Muntanya Neta!), que s'estan treballant per implantar a tots els centres educatius de la comarca del Garraf.
Decathlon va oferir un pícnic/esmorzar i una samarreta a tots els participants i des del Consorci es va fer entrega de bosses i guants per la neteja.  El recorregut s'ha fet des de la platja del far fins a la Casa del Mar pel camí de ronda i tornant pel bosc i el Camí Pedalable Costa Garraf. Tot i que no s'ha pogut arribar a la Punta Grossa a causa de la pluja, s'ha pogut gaudir del paisatge i de l'acompanyament d'uns monitors ambientals de l'Associació Edulis, fent una descoberta de la flora i la fauna d'aquest espai. 


S'ha comptat amb la col.laboració de la Fundación Diagrama, amb la participació de 15 nens de la Casa d'acollida del Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú. Des del Consorci felicitem especialment a aquests nens per la seva implicació i il.lusió en aquesta activitat.


També han col.laborat l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Biodiversitat Sitges., amb els que s'han creat sinèrgies de treball per a la protecció del medi natural al litoral del Garraf. 


GRÀCIES A TOTS ELS PARTICIPANTS QUE HO HAN FET POSSIBLE!