13/5/2014

Una trentena de voluntaris i voluntàries participa en la jornada de neteja del litoral impulsada pel Consorci dels Colls i Miralpeix, dins del marc 'Let's Clean Up Europe'.

Sota el lema 'Neteja els Colls per terra i mar', el Consorci dels Colls, va dur a terme dissabte 10 de maig, una neteja col.lectiva amb voluntariat del tram de la costa Colls i Miralpeix del Garraf, amb la que es van recollir prop de 140kg, de residus.

Amb aquest acció es va netejar el tram dels Colls i Miralpeix pel camí de ronda. Dos grups de participants a la jornada van sortir des de la platja de les Anquines de Sitges, uns per terra i uns altres per mar amb la col.laboració de Nootka Kayak & Paddle Surf que va participar activament facilitant caiacs als voluntaris. Un altre grup per terra va sortir de l’Ermita de Sant Cristòfol de Vilanova i la Geltrú. Els tres grups es van trobar a la Cala del Gegant on van començar la neteja.


Tot i que cada vegada són més els ciutadans que han pres consciència de la importància de no tirar deixalles, encara és freqüent trobar-n’hi moltes. Els residus que es troben a les roques poden posar en perill a les persones que utilitzen aquest espai per pescar, banyar i o passejar i per aquest motiu és important fer pública la situació i l'estat actual de conservació del nostre litoral i fomentar la consciència ciutadana per tal de mantenir el seu bon estat natural.


Aquesta jornada ha format part de les múltiples accions de neteja dels espais naturals que han tingut lloc aquest dissabte a tot Europa amb l’impuls de la Unió Europea, i la coordinació a Catalunya de l’Agència Catalana de Residus, la Diputació de Barcelona i l’Area Metropolitana de Barcelona, i en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. El Consorci dels Colls l’ha organitzat, amb la col.laboració dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, l’empresa Nootka Kayaks i Paddel Surf i gràcies a tots els voluntaris.


Amb aquesta acció, el Consorci dels Colls segueix treballant per a constituir una xarxa de voluntariat ambiental per tal de fomentar la conscienciació de cuidar els espais naturals i contribuir a l’educació, divulgació ambiental, així com participar a fer un seguiment constant de l’estat del nostre litoral.