12/5/2017

Platges i Ports de la comarca del Garraf, reben els distintius BANDERES BLAVES

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú,obté una distinció especial per les activitats mediambientals i de divulgació científica impulsades i divulgades pel Consorci.

El jurat internacional Bandera Blava 2017 ha concedit a Catalunya un total de 119 banderes, de les quals 95 són per a les platges i 24 per als ports esportius. D'aquestes, el litoral del Penedès ha rebut el distintiu per a 12 platges i 5 ports esportius. Concretament es tracta de les platges de Ribes Roges, Ibersol i Sant Gervasi de Vilanova; la platja Llarga de Cubelles; les platges de ponent i llevant de Cunit; les de Segur de Calafell, Mas Mel i Calafell poble; i les platges de Coma-ruga, el Francàs i Sant Salvador del Vendrell. A més els tres ports esportius de Sitges també han estat reconeguts amb banderes blaves (Ginesta, Garraf i Aiguadolç), el de Vilanova i el de Segur de Calafell.


S'ha reconegut amb una segona distinció la platja de Ribes Roges, que ha rebut una Bandera Blava temàtica d'Informació i Educació Ambiental per l'adhesió de l'Ajuntament de VNG a projectes i activitats d'educació ambiental i divulgació científica com a membre del Consorci Colls-Miralpeix-Costa Garraf.
Entre les activitats que es desenvolupen en aquest projecte, impulsades i divulgades pel Consorci, destaquen les activitats realitzades amb les escoles sota el lema ‘Volem una platja neta!'; les jornades sobre Governança del Litoral; visites guiades per donar a conèixer els valors de la platja natural protegida; suport i col·laboració amb els gestors que realitzen projectes d'investigació i protecció de l'espai marí o jornades com el ‘Coastwatch Garraf' una trobada amb voluntaris per fer observació de les platges de VNG i recollir dades sobre l'estat general d'aquests espais.


El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.


Prop del 100% de les zones de bany amb alts índexs de qualitat


L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.


Cal destacar que durant l’estiu de 2016 el 94% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, mentre que el 5% restant ha obtingut la classificació de bona, sense registrar cap platja amb qualificació deficient, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua.


https://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=13663409