25/9/2016

NETEGEM LA RIERA DE RIBES! Gran participació en una jornada ambiental, educativa i festiva

Un centenar de voluntaris retiren una tona i mitja de deixalles de la riera de Ribes

Des de fa uns anys el Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf, impulsa accions de neteja voluntària als espais naturals del nostre litoral, en el marc de la Setmana Europea de Residus (Clean Up day).


Els objectius d’aquestes jornades són: 


  • Sensibilitzar sobre el dret a gaudir d’un medi no degradat i el deure de conservar-lo 
  • Fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels entorns fluvials 
  • Contribuir de manera més directa a la millora dels espais naturals més propers
  • Donar a conèixer els espais naturals del territori
  • Intercanviar inquietuds respecte als espais naturals

Entre les activitats de sensibilització que es duen a terme, des de l’any passat hem unit sinergies per fer una acció anual conjuntament amb Juanita’s Festival i Decathlon. L’any passat a la Platja Llarga de Vilanova i la Geltrú i enguany a la Riera de Ribes (espai natural i inclòs dins la Xarxa Natura 2000).


La jornada ha comptant amb una participació de 120 voluntaris i voluntàries que durant el matí, des del Castell de Sant Pere de Ribes fins la desembocadura de la riera a Sitges, els participants s’han dividit en dos grups i han estat guiats per dos educadors ambientals de l’Associació Edulis, que anaven explicant els valors naturals del territori. Durant tot el camí per la riera, s’han recollit uns 1500 quilos de deixalles. 


Enllaç:  FOTOGRAFIES I VIDEO DE LA JORNADA


La jornada ha comptat amb la col.laboració dels ADF307 de Sant Pere de Ribes que han acompanyat i donat suport durant el recorregut, Hola Club Sitges que ha rebut als participants amb begudes, els Llaguts de Vilanova preparant una fideua i Monbus que ha aportat un bus per fer el retorn a Sant Pere de Ribes.


També han participat a la jornada l’alcaldessa Abigail Garrido de Sant Pere de Ribes, el president del Consorci Josep Maria Hugué i els regidors de Sant Pere de Ribes Josep Moya, Sitges Jordi Mas i Vilanova i la Geltrú Gerard Llobet.