18/5/2018

L'INS JOAQUIM MIR amb el VOLEM LA PLATJA NETA!

L'Espai Far ha acollit avui als alumens de 4rt. d'ESO que han completat el modul d'impactes ambientals amb el programa educatiu del Consorci, dins el marc del Let's Clean Up Europe!

L'institut Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú, s'ha sumat al programa educatiu VOLEM LA PLATJA NETA! dissenyat i impulsat pel Consorci i implementat als centres escolars de la ciutat amb la col.laboració de l'Agenda 21 Escolar de l'ajuntament. 


Avui han participat a l'activitat els alumnes de 4rt. d'ESO, que estan fent l'assignatura de Ciències Aplicades a l'Activitat Professional - Impactes Ambientals, i per desenvolupar-la, s'ha escollit la platja del Far, col.laborant l'Espai Far de Vilanova i la Geltrú, que ha rebut als nois i noies amb una presentació d'aquest magnífic espai. 


Tot seguit s'ha fet una xerrada sobre els valors paisatgístics i naturals de la Costa del Garraf, les figures de protecció com la Xarxa Natura 2000, els espais naturals protegits, la biodiversitat marina, la praderia de posidònia i l'impacte dels residus sobre aquesta i el medi natural. 


També se'ls ha explicat les millores paisatgístiques i ambientals de la platja del Far i han conegut la peculiaritat del Molí del Far, un molí fariner del 1801 que funcionava amb la força motriu de les onades del mar. Des del plafó d'observació d'avifauna costanera han conegut els espais protegits, les aus més comuns i l'existència del corriol camanegre a la Costa del Garraf i el recent èxit de nidificació. 


Un cop a la platja, els alumnes han pogut comprovar part dels impactes ambientals fent una neteja a la sorra, recollint plàstic, palets de caramels, burilles de cigarretes, papers... També han pogut observar biodiversitat marina i han conegut la planta de posidònia en els seus diferents estats.


En general ha sigut una jornada molt gratificant per tots, on han posat un granet de sorra per un món millor, han adquirit nous coneixements del nostre territori i de l'impacte dels residus i s'han relaxat molt en una platja naturalitzada amb dunes on ja es nota la reducció de pressió dels vehicles. 


GRÀCIES I FELICITATS ALS ALUMENES DE 4RT. D'ESO DE L'INS JOAQUIM MIR DE VILANOVA I LA GELTRÚ!