14/8/2014

La platja Llarga de Vilanova i la Geltrú rep el guardó de la campanya Platges Verges

Aquest és el segon cop que la platja vilanovina rep aquest reconeixement. La primera vegada va ser l'any 2011.

L'entitat Ecologistes en Acció de Catalunya ha tornat a premiar la platja Llarga de Vilanova i la Geltrú amb el guardó de la cinquena Campanya Platges verges 2014, en reconeixement als esforços de municipis i entitats per mantenir les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.


Una certificació i una bandera de Platges Verges identifiquen les platges que millor acompleixen les bases establertes, convertint així el guardó en un símbol ecològic de reconeixement i emulació a aquelles platges en estat més salvatge, que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte de l'entorn.


El guardó valora de la platja candidata el seu estat natural, els valors de fauna i flora, la dificultat d'accés, que hi hagi la mínima intervenció antròpica, la mínima freqüentació humana en la zona de balneari, que l'accés en vehicles de tracció a motor estigui prohibit a menys de 200m. de la platja, i que tingui alguna figura de protecció mediambiental.


Aquest no és el primer cop que la platja vilanovina és mereixedora d'aquesta distinció. L'any 2011, ja va rebre el premi, en aquell cas en un acte celebrat a la Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú.


Enguany Ecologistes en Acció de Catalunya ha fet una edició especial amb la publicació d'un catàleg de totes les platges verges que han obtingut aquest premi en algun moment.