15/5/2012

La Diputació de Barcelona i el Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf, presenten la segona part de la cartografia marina de l'espai XarXa Natura 2000 Costes del Garraf.

A l'acte es va estrenar també el documental ' EL GARRAF SUBMERGIT ' realitzat pel Consorci i l'Associació Pro Mar

En un acte a l’Edifici Miramar de Sitges, i amb presencia de la Diputada Mercè Rius, la presidenta del Consorci Bàrbara Scuderi, i el regidor de Medi Ambient de Sitges, Ignasi Garrigó, la Diputació de Barcelona va fer lliurament al Consorci de la segona part de la cartografia marina de l’espai Xarxa Natura 2000 del litoral del Garraf, que ha elaborat l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, amb la coordinació tècnica del Centre d’Estudis del Mar.


Aquesta cartografia, completa la que ja es va fer el 2011, per la mateixa Diputació, i la que van elaborar Acció Natura i la Generalitat, i permet disposar ja, de pràcticament tota la informació sobre el fons marí d’aquest espai protegit de les costes del Garraf. Aquesta informació serà cabdal per a poder treure conclusions tècniques i a l’hora adoptar les mesures necessàries per a la seva conservació i protecció.


En el transcurs de l’acte es va realitzar la projecció del Documental sobre el fons marí del Garraf “ El Garraf submergit”, elaborat per l’associació Pro Mar i el Consorci, i que recull una amena descripció dels valors ambientals i paisatgístics del litoral i dels fons marí del Garraf, i fa un repàs als projectes de protecció ambiental i de recerca científica que s’hi duen a terme, com el Parc d’Esculls artificials o el projecte OBSEA.


La presentació de la Cartografia va anar a càrrec de Flora Portas, del Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona i de José Ignacio Gil Pérez , Cap de projectes de la divisió de Medi Marí de Intecsa-Inarsa.


Desprès de la projecció, Enric Garriga, Director del Consorci va presentar i modera una taula rodona on van intervenir també, Oscar Montferrer de Pro mar, i Antoni Mànuel de la UPC.


A l’acte van assistir una quarantena de persones, de diferents institucions, grups ambientalistes, i del mon marí i del submarinisme.


Vilanova i la Geltrú, 16 de maig del 2012.


 


Memòria de la Cartografia Marina