19/5/2017

DANONE TAMBÉ SE SUMA AL LET'S CLEAN UP EUROPE! A SITGES

El Consorci col.labora amb l'acció corporativa de DANONE coordinada per la EUCC, afegint a l'activitat una xerrada sobre els valors del litoral del Garraf.

Les qüestions mediambientals són un aspecte essencial de la missió de Danone recollida en la seva política climàtica que té com a objectiu ser una companyia 0 emissions en 2050. Per això els propers dies 19 i 21 de maig els treballadors de Danone Espanya es reuniran en 4 localitzacions per dur a terme activitats de neteja i registre de residus abandonats al territori nacional amb l'app MARNOBA.


Les accions tindran lloc, a Barcelona i Canàries amb la recollida i caracterització d'escombraries marines ia Granada i Madrid amb la caracterització de residus terrestres. Concretament, el Centre Mediterrani EUCC coordina l'acció a Barcelona, ??que tindrà lloc a cales entre Sitges i Vilanova i compta amb la col.laboració i suport del Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf, que afegeix a aquesta activitat el coneixement del territori i els seus espais protegits Xarxa Natura 2000. 


La recollida de les dades es realitzarà utilitzant noves tecnologies mitjançant l'app MARNOBA. Les dades aportades pels voluntaris passaran a formar part dels programes de seguiment de residus abandonats, coneguts com 'littering', i en concret del Programa de Dades Addicionals d'Escombraries Marines del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ( MAPAMA).


La plataforma MARNOBA i la seva aplicació per a dispositius mòbils, app Marnoba, són una iniciativa de l'Associació Abocaments Zero i KAI Marine Services amb el suport de Fundació Biodiversitat del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA).