15/3/2013

CONFERČNCIA DEL CONSORCI PER ALUMNES DE CIČNCIES MEDIAMBIENTALS

Alumnes de Cičncies Ambientals de la UAB assistčixen a la conferčncia sobre la gestió integrada de les zones del litoral del Garraf i els projectes del Consorci.

La Gestió integrada de les zones costaneres al litoral del Garraf (GIZC) i el funcionament, l'estructura i els projectes desenvolupats pel nostre Consorci, han centrat la darrera conferència impartida pel tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sitges, Xavier Garcia, donant a conèixer les set anys de treball per preservar el l'espai natural. 


Abans de la conferència, els 50 alumnes de final de carrera de Ciències Ambientals de la UAB, van visitar l'espai natural de l'Inventari de zones humides de Catalunya, l'últim relicte de l'antic delta del riu Foix, amb l'acompanyament del catedràtic de la UB Francesc Rogamosa i les explicacions del biòleg de l'APMA (Agrupació per la defensa del Medi Ambient), Jaume Marsé.


Platja Llarga és un espai d'unes 10 hectàrees que forma part d'una antiga zona d'aiguamolls i dunes litorals presents a la zona del delta del riu Foix. És l'última zona natural que resta de l'antic delta del riu i és amb la platja dels Muntanyans de Torredembarra, l'únic espai litoral d'aquestes característiques al llarg de la costa entre el Delta de l'Ebre i el Delta del Llobregat. per això té un valor estratègic per a les aus migratòries en el seu camí cap al Delte de l'Ebre. 


Els estudiants també van visitar l'espai dels Colls i Miralpeix i seguint la costa, fins Les Botigues de Sitges i van poder constatar que malgrat les agressions que ha patit el territori, hi ha hagut una colonització d'una part de flora i fauna salvatge que pertoquen a l'indret.


A la conferència els estudiants van demostrar el seu interès en els projectes desenvolupats pel Consorci, que tenen com objectiu gestionar d'una manera sotenible els àmbits costaner, marí i terrestre de la comarca del Garraf, afavorint la connectivitat biològica d'aquests espais amb el Parc del Garraf, el Parc d'Olerdola i el Parc del Foix. 


Costes del Garraf és un espai declarat Lloc d'importància Comunitària (LIC) i Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), integrant de la Xarxa Natura 2000. Els espais del Consorci són espais naturals d'alt valor ambiental.