02/6/2017

CAMP DE TREBALL VIES BRAVES A SITGES


Els camps de treball Vies Braves són innovadors i divertits per conèixer, descobrir i conservar la costa catalana.

El camp de treball a Sitges és una activitat de rellevància que es realitza aquest estiu i la zona d’estudi serà la costa dels Colls i Miralpeix.


La xarxa d’itineraris marins Vies Braves posa en marxa per aquest estiu tres camps de treball marins per a adolescents a Sant Feliu de Guíxols, Sitges i Llançà. La iniciativa, promoguda per l’entitat mediambiental Xatrac i Anèl·lides, serveis ambientals marins, dóna la oportunitat de descobrir la riquesa i les particularitats del fons marí a 70 joves d’entre 14 i 17 anys. Durant dues setmanes els participants es converteixen en experts del medi marí, difonen la seva riquesa, i aprenen la importància de conservar-lo.


Inscripcions


Les inscripcions pel camp de treball 2017 a Sitges ja estan obertes! Consulteu-ho aquí.


Què són?


Són activitats de voluntariat on cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu.


Els/les joves conviuen plegats durant 2 setmanes amb l’objectiu de realitzar projectes i serveis en la comunitat que els acull.


Per saber-ne més, consulteu aquí


Com són?


Els camps de treball Vies Braves són innovadors i divertits, fomenten la cooperació i el desenvolupament personal i, a la vegada, a través de l’esnòrquel (busseig amb tub) es pot conèixer, descobrir i conservar la costa catalana.


Els participants aprenen un munt de coses que els convertiran en divulgadors/es que informen i ajuden a la resta d’usuaris de la costa a gaudir del medi fent un ús respectuós i adient del nostre entorn.


Les activitats principals es realitzen a través de l’esnòrquel a una franja de mar costanera, abalisada i protegida per part del projecte Vies Braves.


Entre les diverses tasques que es duen a terme destaquen:


  • La creació d’un vídeo on els participants són els actors/actrius, directors/es i guionistes
  • L’observació i la identificació d’espècies amb l’ús de la plataforma Natusfera.
  • La organització d’una jornada de neteja marina.
  • La participació en jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).

Entre les moltes altres activitats que es fan, no falten les de lleure!


Qui ho organitza?


Els camps de treball Vies Braves són idea i creació de Xatrac i també participa en la seva organització Anèl·lides, serveis ambientals marins.


Amb la col·laboració de Vies Braves, l’Ajuntament de Sitges, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Llançà i el Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.