Del 09/6/2018 al 09/6/2018

ESCOLES DE CUBELLES EN ACCIÓ PEL FOIX!

Ens hi sumem, amb les escoles i l'ajuntament de Cubelles a la SETMANA DE LA NATURA.

Les Ampes de les escoles de Cubelles, Vora del Mar, Josep Andreu Charlie Rivel i Mar i Cel, s'han volgut sumar a la Setmana de la Natura amb una proposta del Consorci i amb la col.laboració de l'ajuntament de Cubelles i Fauna Cubelles.  


La jornada es presenta amb una activitat festiva i familiar, on hi haurà una part de divulgació ambiental i coneixement de territori i un altre de sensibilització en relació als residus i el seu impacte a la biodiversitat marina. 


Aquesta activitat seguirà la metodologia del programa d'educació ambiental VOLEM LA PLATJA NETA!, fent una caracterització dels residus i espècies marines trobades a les platges del costat de la desembocadura. Els nens i nenes també podran dibuixar com voldrien que fos la seva platja i conèixer als voluntaris forestals de l'ADF GARRAF.


Fauna Cubelles participarà amb l'alliberament dels ànecs de coll verd recuperats de les nidificacions fora de la desembocadura i explicaran coses sobre l'avifauna autòctona i de pas. 


ENLLAÇ DE L'ACTIVITAT A L'AGENDA DE LA SETMANA DE LA NATURA


La desembocadura del riu Foix està inclosa dins l’Espai Natural del Foix i forma part de la Xarxa Natura 2000. És un indret declarat lloc d’importància comunitària (LIC) i zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA). També s’inclou a l’Inventari de les Zones Humides de Catalunya elaborat per la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i presenta varis hàbitats d’interès comunitari relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestre. A més a més, aquest espai se li reconeix una notable funció com a refugi i zona de pas per als ocells en migració.